It’s a wrap!
Bijenwasdoeken
Bijenwasdoeken zijn een goed alternatief voor wegwerp aluminiumfolie en plastic huishoudfolie en ze zijn ook verkrijgbaar in een vegan variant zonder bijenwas.
Ze verlengen de levensduur van vers voedsel door te voorkomen dat het uitdroogt en zorgen ervoor dat je ook kleine restjes makkelijk in de koelkast kunt bewaren.
Ze zijn handig voor het verpakken van kazen, groente, fruit, boterhammen en meer!
Bijenwasdoeken zijn gemaakt gemaakt van (biologisch) katoen met bijenwas, boomhars en jojoba-olie: bijenwas en jojoba-olie hebben een antibacteriële werking en je voedsel blijft daardoor langer goed.
Jij kunt ze ongeveer een jaar gebruiken. De antibacteriële en sluitende werking zal na verloop van tijd wat verminderen. Na 10-12 maanden kun je ze weer insmeren met een mengsel van bijenwas en jojoba-olie (zie online tutorials op internet).
Je gebruikt de warmte van je handen om het product te omsluiten, te vormen en goed af te sluiten.
De bijenwasdoeken zijn eenvoudig te reinigen met koud water met eventueel wat afwasmiddel. Gebruik geen warm water, want de bijenwas reageert daarop – het is dus ook niet geschikt voor het opwarmen van je eten in de magnetron!
Er zijn verschillende maten verkrijgbaar en ook in een set van 3 te koop (klein, middel, groot). Je vindt ze o.a. bij de natuurwinkel.
Zelf maken
Wil je liever zelf je eigen bijenwasdoek maken? Er zijn meerdere tutorials online te vinden. Zie bijvoorbeeld dit filmpje van Emily-Jane Townley (LevenZonderAfval.com): https://m.youtube.com/watch?v=IA5Jxxyl3_U
Trackbacks & Pingbacks
[…] Al zijn Pyrex glas bakjes ideaal voor het kopen en bewaren van kaas, deze zijn zwaar van gewicht en voor dit soort aankopen voldoen RVS of kunststof bakjes van bijvoorbeeld Tupperware, Mepal of Sistema net zo goed.Om de levensduur van je kunststof bakjes te verlengen, zorg je dat je geen kaas in het bakje snijdt.Een ander alternatief om kaas in te pakken zijn bijenwasdoeken (zie onze tip voor meer informatie). […]
Reacties zijn gesloten.