DeA – Informatieavond over de thuis- en buurtbatterij*

ACEC café Roggestraat 44, Apeldoorn, Nederland

Ben je zonnepanelenbezitter en vraag je je wel eens af of het al mogelijk is om te veel opgewekte stroom op te slaan? De meeste bezitters wekken meer energie op dan ze gebruiken of verbruiken het op een moment dat de zon niet schijnt. Is een batterij een goede middenweg om dit probleem op te lossen?

IVN: Fresk Workshop Climate Change*

Praktijk Centrum Bomen Asselsestraat 328 b, Apeldoorn, Nederland

In de media was er afgelopen jaar veel aandacht voor klimaatverandering en dat zal de komende tijd niet veranderen. Bijna iedereen weet wel wat er ongeveer speelt en heeft er vaak een mening over. Maar hoe zit het nu precies in elkaar? Wat zijn de oorzaken, wat gebeurt er allemaal en hoe hangt alles samen?
Als je dat wil doorgronden dan is het volgen van de Fresk workshop Climate Change een goede mogelijkheid.

Puzzelavond in Apeldoorn (31 mei)

Energiepunt Paslaan 1, Apeldoorn, Nederland

In het kader van de deeleconomie en om mensen bij elkaar te brengen, organiseert Stichting Zero Waste Apeldoorn iedere maand een puzzelavond, bij het Energiepunt (Paslaan 1).
Tijdens de Puzzelavond hebben de deelnemers de gelegenheid om puzzels met elkaar te ruilen. 

RSVP Nu Gratis 5 plekken beschikbaar

CODA: Fixing Fashion*

CODA Vosselmanstraat 299, Apeldoorn, Nederland

Makerspace ExperienceLab | 12+ jaar | Gratis (online aanmelden op Eventbrite) | Neem kleding mee om te (ver)maken!

Repareer je kapotte kleding of geef oude kleding een nieuwe look in onze Fashion Recycle Hub. Aan de hand van handige tips en tricks van de Fixing Fashion Community leer je repareren, verstellen en hoe je kleding kunt customizen. Je kunt hiervoor een (bijv. oud of kapot) kledingstuk meenemen van jezelf waarmee je aan de slag wilt gaan of gebruik maken van een van de aanwezige kledingstukken.

Het Energiepunt bij warenmarkt Apeldoorn-Zuid *

Schubertplein Schubertplein, Apeldoorn

De adviseurs van het Energiepunt komen met de bakfiets naar de warenmarkt in de Apeldoorn-Zuid! Heb je een vraag over het verduurzamen van je woning of wil je een gratis meetapparaat lenen? Kom langs. Let op! Als het slecht weer is gaat deze activiteit niet door. U bent dan van harte welkom bij het Energiepunt […]

Gratis online vegan bakcursus

VegaVrijdag Apeldoorn e.o. organiseert ter voorbereiding op de wedstrijd 'Heel Apeldoorn Bakt Vegan' een gratis online vegan bakcursus op vrijdagavond 7 juni. Wil je meedoen? Stuur dan een mail naar vegavrijdagapeldoorn@gmail.com.

RSVP Nu Gratis

Fietstocht langs de groene longen van Apeldoorn – DeA*

Foenix (Vlijtseweg) Vlijtseweg 136, Apeldoorn, Nederland

DeA organiseert op 8 juni, een fietstocht langs de groene longen van Apeldoorn Duurzame plekken De fietstocht brengt je langs een aantal duurzame plekken waarover wij jullie graag meer vertellen. Daarom stoppen we een aantal keer onderweg. De Grote Wetering, Stadsakkers en Zonnepark Zo krijgen jullie een rondleiding bij de Stadsakkers (Kweken groente en fruit […]

Ploggen op zondag

Ploggen is de nieuwste trend uit Scandinavië. Kortgezegd komt het er op neer dat je hardlopen combineert met het oprapen van zwerfafval, zodat je niet alleen goed bezig bent voor je gezondheid, maar ook voor het milieu. Win-win dus.

RSVP Nu Gratis

10% korting bij Het Kaaslokaal

Het Kaaslokaal Deventerstraat 4, Apeldoorn, Nederland

Bij specialiteitenwinkel Het Kaaslokaal word je het hele jaar door uitgenodigd om je eigen verpakking mee te nemen om diverse kazen, eieren, nootjes, boter en zelfs olie (!) te kopen... En tijdens de Zero Waste Zomer Week krijg je ook 10% korting op je aankopen met eigen verpakking.

Planty of Food Festival

Theehuis Westenenkerpark Zilverweg 32, Apeldoorn

Dit festival wordt een geweldig feest voor iedereen, van jong tot oud, ongeacht of je veganist of omnivoor bent, of je van Hollandse pot houdt of juist van multiculturele gerechten. Ook voor jonge kinderen zijn er tal van leuke activiteiten. Wees erbij!

RSVP Nu Gratis

Maandelijkse Plandeldag in heel Apeldoorn

Iedere derde zaterdag van de maand, in de ochtend, gaan tot wel 12 groepen vrijwilligers op pad, verspreid over de hele stad, om zwerfvuil op te ruimen, tijdens een rustige wandeling in de wijk of in de parken.

RSVP Nu Gratis