Info uur – Duurzame menstruatieproducten

Kledingbank Sant'Egidio Oude Beekbergerweg 157, Apeldoorn

Op vrijdag 19 april, van 15.00u tot 16.00u bij Kledingbank Sant' Egidio, is er een INFO UUR over de duurzame menstruatie-kits. Je kunt er terecht voor AL je vragen over gebruik en wassen van menstruatie cups, menstruatie-ondergoed en wasbaar maandverband; en ook voor meer informatie over de Zero Waste tegoedbonnen. Tijdens dit INFO UUR geven […]

Gratis

Maandelijkse Plandeldag in heel Apeldoorn

DOE MEE!
Maandelijkse Plandeldag in Apeldoorn, op 20 april 2024

Iedere derde zaterdag van de maand, in de ochtend (en dus op 20 april ook weer! 😊), gaan tot wel 12 groepen vrijwilligers op pad, verspreid over de hele stad, om zwerfvuil op te ruimen, tijdens een rustige wandeling in de wijk of in de parken.

Gratis

CODA Kledingruilmarkt – voorjaarseditie volwassenen*

CODA Vosselmanstraat 299, Apeldoorn, Nederland

CODA organiseert op zondag 21 april de achtste editie van de CODA Kledingruilmarkt! Ruil jouw oude lente- en zomerkleding voor items van andere bezoekers. Door kleding te ruilen, draag je bij aan een circulaire economie. Je shopt met een gesloten portemonnee én geeft kleding een tweede leven.

CODA: Fixing Fashion*

CODA Vosselmanstraat 299, Apeldoorn, Nederland

Makerspace ExperienceLab | 12+ jaar | Gratis (online aanmelden op Eventbrite) | Neem kleding mee om te (ver)maken!

Repareer je kapotte kleding of geef oude kleding een nieuwe look in onze Fashion Recycle Hub. Aan de hand van handige tips en tricks van de Fixing Fashion Community leer je repareren, verstellen en hoe je kleding kunt customizen. Je kunt hiervoor een (bijv. oud of kapot) kledingstuk meenemen van jezelf waarmee je aan de slag wilt gaan of gebruik maken van een van de aanwezige kledingstukken.

Puzzelavond in Apeldoorn (Mei)

Energiepunt Paslaan 1, Apeldoorn, Nederland

In het kader van de deeleconomie en om mensen bij elkaar te brengen, organiseert Stichting Zero Waste Apeldoorn iedere maand een puzzelavond, bij het Energiepunt (Paslaan 1).
Tijdens de Puzzelavond hebben de deelnemers de gelegenheid om puzzels met elkaar te ruilen. 

Gratis

Zaailingen Ruildag bij Tuinwinkel de Boshommel*

Tuinwinkel de Boshommel Asselsestraat 24, Apeldoorn

Staat jou vensterbank ook vol met zaailingen voor je moestuin? En ben je weer eens iets te enthousiast geweest met bepaalde soorten? Of misschien zijn er ook wel soorten mislukt of was je te laat met zaaien? Kom dan naar de zaailingen ruildag in de winkel! Hoe meer mensen er komen, hoe meer er te […]

Het Energiepunt bij warenmarkt Binnenstad*

Marktplein Marktplein 1, Apeldoorn,

De adviseurs van het Energiepunt komen met de bakfiets naar de warenmarkt in de Binnenstad! Heb je een vraag over het verduurzamen van je woning of wil je een gratis meetapparaat lenen? Kom langs. Let op! Als het slecht weer is gaat deze activiteit niet door. U bent dan van harte welkom bij het Energiepunt […]

Maandelijkse Plandeldag in heel Apeldoorn

Iedere derde zaterdag van de maand, in de ochtend, gaan tot wel 12 groepen vrijwilligers op pad, verspreid over de hele stad, om zwerfvuil op te ruimen, tijdens een rustige wandeling in de wijk of in de parken.

Gratis

Ploggen op zondag

Ingang Park Berg & Bos J.C. Wilslaan 21, Apeldoorn, Nederland

Ploggen is de nieuwste trend uit Scandinavië. Kortgezegd komt het er op neer dat je hardlopen combineert met het oprapen van zwerfafval, zodat je niet alleen goed bezig bent voor je gezondheid, maar ook voor het milieu. Win-win dus.

Gratis

Open Dag Herenboeren Wenumseveld*

Herenboeren Wenumseveld Wenumseveldweg 99, Wenum Wiesel, Nederland

Herenboeren bestaat 10 jaar! In die tijd zijn er 21 Herenboerderijen opgericht. Van Drenthe tot Limburg en van Rotterdam tot Enschede eten al meer dan 9000 Herenboeren van hun eigen boerderij: onbespoten groente en fruit en – voor wie wil – af en toe vlees van dieren die altijd lekker buiten rondscharrelen. Onze Herenboerderij, Herenboeren […]