Maandelijkse Plandeldag

Plandelen

Waar “Ploggen” de samenvoeging van de Zweedse werkwoorden plocka upp (oprapen) en jogga (joggen) is – wat het nieuwe Zweedse werkwoord plogga op leverde, waarvan het woord ploggen is afgeleid – betekent “Plandelen” hetzelfde als ploggen, maar dan met een (rustige) wandeling, in plaats van joggen. 😅 Kortom, een heerlijke en nuttige buitenactiviteit, voor jong en oud!

In Apeldoorn, gaan tot wel 12 groepen vrijwilligers 1x per maand op pad, verspreid over de hele stad, om zwerfvuil op te ruimen, tijdens een rustige wandeling in de wijk of in de parken. Zie hieronder waar en wanneer je mee kunt doen met de Maandelijkse Plandeldag opruimacties.

Wanneer?
Iedere 3e zaterdagochtend van de maand.*
(*check agenda & socials voor updates)

Overzicht Opruimlocaties

Waar?

Sprengenpark: 10-12 uur / Verzamelpunt: Sprengenhonk, (Wolweg 35c)
Matenpark: 10-12 uur / Verzamelpunt: Kinderboerderij de Maten ( Pallietergaarde 25)
Zuiderpark: 10-12 uur / Verzamelpunt: Buurthuis Maasstraat (Maasstraat 4)
Zuidbroek: 10-12 uur / Verzamelpunt: Het Kristal wijkcentrum (Distelvlinderlaan 200)
Centrum: 10-12 uur / Verzamelpunt: Youngster ( Prins Willem-Alexanderlaan 201B)
Mheenpark: 10.30-12 uur / Verzamelpunt: Don Bosco (Sluisoordlaan 200)
Zwitsal terrein: 10-12 uur / Verzamelpunt: Foenix kringloopwinkel (Vlijtseweg 136)
Orden: 10-12 uur / Verzamelpunt: Orca (Germanenlaan 360)
~ Woudhuis/Osseveld: 10-12 uur / Verzamelpunt is afwisselend: Woudhuis, Osseveld-Oost, Osseveld-West -> Volg Denktank Breed op Facebook + DTB nieuwsbrief voor meer informatie
~ Brummelhof (West): 9-11 uur / Verzamelpunt: naast de parkeerplaats Wissellaan / Wagenstraat
~Brummelhof (Oost): 10-12 uur – Verzamelpunt: Ons Honk (Zuid Doet Samen), Sperwerlaan 18
~ Westenenkerpark: 9.30-11 uur / Verzamelpunt: Theehuis Westenenkerpark, Zilverweg 32

Zie alle opruimlocaties hieronder één voor één voorgesteld.

Bekijk de plattegrond met de 12 vaste opruimlocaties van de Maandelijkse Plandeldag in Apeldoorn, en sluit je aan bij een opruimactie in je buurt!

LOENEN
Ook in Loenen is een opruimteam elke maand actief!
Iedere 3e zaterdag van de maand: 10-12 uur (+kofie na afloop) / Verzamelpunt: De Brink

Wie kan meedoen?
Plandelen is voor alle conditieniveaus geschikt, van beginner tot goed getrainde wandelaar.

Let op: Kinderen mogen alleen meehelpen onder begeleiding van een volwassene.

Hoe kun je meedoen?
Om mee te doen met de maandelijkse Plandeldag kun je een mail sturen met de onderstaande knop of gewoon je spontaan aanmelden bij het verzamelpunt van één van de opruimlocaties op een opruimdag.

Heel Apeldoorn Rein
Voor elke opruimlocatie kunnen we 10-15 vrijwilligers van materialen voorzien waarmee het zwerfafval op een veilige manier kan worden verzameld. De opruimacties worden gefaciliteerd door ‘Heel Apeldoorn is Rein‘ (Gemeente Apeldoorn).

Alle opruimlocaties één voor één voorgesteld:

Sprengenpark
Tijd: 10-12 uur – Verzamelpunt: Sprengenhonk, (Wolweg 35c)

Officieël is de teamcoördinator Tiphaine, maar grotendeels telt dit team vooral opruimers van het eerste uur en zo hebben alle vrijwilligers een eigen opruimroute in en/of rondom het park en weten de ervaren vrijwilligers de nieuwkomers meteen alles uit te leggen. 🙂

Het Sprengenpark zelf is over het algemeen vrij schoon, doordat een aantal buurtbewoners en medewerkers van de gemeente het met regelmaat schoonhouden. Tijdens de maandelijkse opruimacties wordt er dus vooral in de buurt rondom het 2-delige park opgeruimd, vanaf het AGOVV parkeerterrein, Veluws College Walterbosch en de Belastingdienstkantoren, tot aan de Asselsestraat, Prinses Beatrixlaan en een deel van de Sprengenweg. Een flink opruimgebied dus!

Lijkt het je leuk om een keer mee zwerfafval te gaan opruimen met de ZAPpers van het Sprengenpark opruimteam? Aanmelden kan via de aanmeldknop of gewooen door je spontaan aan te melden bij het verzamelpunt: iedere derde zaterdag van de maand, bij Ons Sprengenhonk, Wolweg 35c.

Voor allerlei opruimmaterialen wordt gezorgd, van grijpers, afvalzakken en coole hesjes met geestige teksten, tot hippe “schoonwandelkars” en geüpcyclede emmer-ringen als afvalzakhouder.

Na de opruimactie kunnen de ZAPpers nog even met elkaar bijpraten met een lekker kopje koffie of thee, aangeboden door Ons Sprengenhonk. De opruimactie begint om 10.00 uur en eindigt rond 12.00 uur (inclusief koffietijd).

De maandelijkse zwerfafval opruimacties in Apeldoorn zijn centraal gecoördineerd door stichting Zero Waste Apeldoorn en gefaciliteerd door Heel Apeldoorn Rein (Gemeente Apeldoorn).

Samen maken we Apeldoorn en de wereld een stukje mooier!🌱🌍😍

Matenpark
Tijd: 10-12 uur – Verzamelpunt: kinderboerderij de Maten, Pallietergaarde 25

Wist je dat het Matenpark het grootste stadspark van Apeldoorn is? En al 50 jaar oud. Een prachtige plek om te fietsen, te wandelen, of een balletje te trappen, met in het midden een heemtuin vol inheemse bomen en planten…. En her en der zwerfafval! 🫤 Een doorn in het oog in zo’n mooi park!

Gelukkig hebben een paar vrijwilligers delen van het park ‘geadopteerd’, en daarnaast staat het Matenpark ZAPpers team paraat om iedere 3e zaterdag maand in actie te komen om het park weer schoon te kammen, onder leiding van team coördinator Maarten.

Het Matenpark ZAPpers team is altijd blij met extra versterking; nieuwe deelnemers zijn dus van harte welkom! Er wordt vooral binnen de grenzen van het Matenpark zwerfafval opgeruimd wat deze locatie zeer geschikt maakt voor een gezellig, leerzaam en nuttig familie uitje samen met je kind(eren); en toevallig goed te combineren met een gratis bezoekje aan Kinderboerderij de Maten. 😉

Er is sowieso de gelegenheid om na de opruimactie samen een kopje koffie of thee te drinken, aangeboden door Accres kinderboerderijen. Lijkt het je leuk om een keer mee zwerfafval te gaan opruimen met het Matenpark ZAPpers team?

Aanmelden kan via de aanmeldknop of gewoon door je spontaan aan te melden bij het verzamelpunt: iedere derde zaterdag van de maand, 9.55 uur, bij het hek aan de voorkant van kinderboerderij de Maten, Pallietergaarde 25

De maandelijkse zwerfafval opruimacties in Apeldoorn zijn centraal gecoördineerd door stichting Zero Waste Apeldoorn en gefaciliteerd door Heel Apeldoorn Rein (Gemeente Apeldoorn).

Samen maken we Apeldoorn en de wereld een stukje mooier! 🌱🌍😍

Zuiderpark
Tijd: 10-12 uur – Verzamelpunt: Buurthuis Maastraat, Maasstraat 4

De maandelijkse zwerfafval opruimacties in het Zuiderpark zijn in 2019 van start gegaan, op initiatief van stichting Zero Waste Apeldoorn (centrale coördinatie maandelijkse opruimacties in heel Apeldoorn), gefaciliteerd door Heel Apeldoorn Rein ( Gemeente Apeldoorn ), en in samenwerking met Stichting Buurthuis Maasstraat . Ze zijn sindsdien met veel continuïteit gehouden (met alleen een korte pauze in Corona-tijd).

Wat het Zuiderpark ZAPpers team zo sterk maakt? Een vaste kern van enthousiaste bewoners, trots op hun park en wijk, en natuurlijk veel gezelligheid!

Het Zuiderpark ZAPpers team verzamelt zich iedere 3e zaterdag van de maand om 9.45 uur bij Buurthuis Maasstraat voor een kopje koffie of thee. De opruimactie gaat om 10.00 van start en na een ‘plandeling’ van ongeveer 1,5 uur in het Zuiderpark, wordt het weer gezellig afgesloten met een kopje koffie/thee.
Naast zijn huidige functie als wethouder, vervult bekende Apeldoorner Danny Huizer , sinds 2019 de rol van coördinator van het Zuiderpark opruimteam. Zo schrijft Danny ook met regelmaat een bericht voor de Apeldoorn Zuidkrant om de volgende opruimactie(s) aan te kondigen.

Voor deze locatie kunnen we 15 vrijwilligers van materialen voorzien waarmee het zwerfafval op een veilige manier kan worden verzameld in samenwerking met Heel Apeldoorn Rein.

Lijkt het je leuk om een keer mee zwerfafval te gaan opruimen met het Zuiderpark ZAPpers team? Om mee te doen met de maandelijkse plandeldag in bet Zuiderpark kun je je aanmelden via de aanmeldknop of gewoon door je spontaan aan te melden bij het verzamelpunt: iedere derde zaterdag van de maand ben je welkom vanaf 9.45 bij Buurthuis Maastraat.

De maandelijkse zwerfafval opruimacties in Apeldoorn zijn centraal gecoördineerd door stichting Zero Waste Apeldoorn en gefaciliteerd door Heel Apeldoorn Rein (Gemeente Apeldoorn).

Samen maken we Apeldoorn en de wereld een stukje mooier! 🌱🌍😍

Mheenpark
Tijd: 10.30-12 uur – Verzamelpunt: DonBosco Zevenhuizen, Sluisoordlaan 200

Teresia Schoon, voortgekomen uit de Teresiakerk aan de Zilverschoon, maakt al sinds 2012 elke maand de omgeving schoon van zwerfafval tussen de Zilverschoon, Laan van Zevenhuizen, Sluisoordlaan en Trekweg!

Begin 2019, toen Zero Waste Apeldoorn begon met het coördineren van maandelijkse opruimacties op diverse locaties verspreid over heel Apeldoorn, ontstond er een natuurlijke samenwerking tussen de twee burgerinitiatieven; en sindsdien is Teresia Schoon kartrekker Henny ook coördinator voor de uitgebreide schoonmaak activiteiten in en rondom het Mheenpark, samen met de Teresia Schoon opruimen ploeg én een aantal Zero Waste Apeldoorn vrijwilligers.

Niettemin zijn extra vrijwilligers altijd welkom! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd… En vooral hoe schoner de buurt! 😉 De team filosofie is ‘als het schoon is, durft men niet zo gauw iets van zich af te gooien…’ En dat werkt, merkten ze over de afgelopen jaren. In het begin van de opruimacties in de buurt lag er overal zwerfvuil; ook in de tuinen. Nu maakt de buurt zelf ook regelmatiger de omgeving schoon en krijgen de opruimers vaak een duimpje omhoog opgestoken vanachter het raam of complimenten van inwoners tijdens een opruimronde.

Er wordt opgeruimd in het Mheenpark wat zeer geschikt is voor opruimers met kinderen, en ook in de buurt van de kerk (zie oorspronkelijke opruimroute Teresia Schoon) en voor opruimspullen (hesjes, grijpers, afvalzakhouders en afvalzakken) wordt gezorgd.

Lijkt het je leuk om een keer mee zwerfafval te gaan opruimen met de toppers van het Mheenpark ZAPpers team? Je kunt je aanmelden via de aanmeldknop of gewoon door je spontaan aan te melden bij het verzamelpunt: iedere derde zaterdag van de maand, bij de ingang van Jongerencentrum Don Bosco Zevenhuizen, aan de Sluisoordlaan.

Let op, voor deze locatie is de starttijd: 10.30 uur! Rond 12.00 is de opruimactie afgelopen en is er gelegenheid om samen een kopje koffie of thee te drinken, aangeboden door Don Bosco Zevenhuizen.

De maandelijkse zwerfafval opruimacties in Apeldoorn zijn centraal gecoördineerd door stichting Zero Waste Apeldoorn en gefaciliteerd door Heel Apeldoorn Rein.

Samen maken we Apeldoorn en de wereld een stukje mooier! 🌱🌍😍

Orden
Tijd: 10.00-12 uur – Verzamelpunt: Wijkcentrum Orca, Germanenlaan 360

In een van onze maandelijkse nieuwsbrief schreef ZAPper van de maand Dick Verboom, over het ontstaan van het opruimteam in zijn wijk: Schoon Orden.
In 2010 organiseerde een Apeldoorns bedrijf (Tomra) een statiegeld actie: voor elk ingeleverd blikje/flesje kreeg je 10 cent. Het liep storm; ruim 220.000 stuks werden ingezameld. Apeldoorn was brandschoon! De 2e editie telde 330.000 stuks. Dit om de overheid te bewegen: statiegeld werkt!

Daarna zijn echtpaar Dick en Margreet structureel gaan ZAPpen in de wijk Orden en zo richtte Dick, samen met Bram de Bruin, een ZAP-groepje op: Schoon Orden. In het begin om de week, op de woensdagochtend. En sinds 2019 prikken de ZAPpers van het Schoon Orden team, parallel met alle Apeldoornse ZAPpers, iedere 3e zaterdag van de maand tijdens de maandelijkse zwerfafval opruimacties in heel Apeldoorn. Zo hebben ze er 203 rondes op zitten in 10 jaar!*

*2023

Wat een team van TOPPERS!

Team coördinator Dick heeft kaarten met verschillende routes voor de hele wijk, zo kunnen de deelnemers elk (of in kleine groepjes) een eigen route volgen, en geORDENd 😉 de hele buurt schoonmaken. En er wordt gezorgd voor allerlei opruimmaterialen, van grijpers, afvalzakken en hesjes, tot hippe zelf-opgepimpte “schoonwandelkars” en geüpcyclede emmer-ringen als afvalzakhouder.
Na de opruimactie kunnen de ZAPpers weer bijkomen met een lekker kopje koffie of thee, aangeboden door Wijkcentrum ORCA, tevens ook het verzamelpunt voor de maandelijkse schoonmaakactie.

Lijkt het je leuk om een keer mee zwerfafval te gaan opruimen met het Schoon Orden ZAPpers team? Je kunt je aanmelden via de aanmeldknop of gewoon door je spontaan aan te melden bij het verzamelpunt: iedere derde zaterdag van de maand, bij de ingang van wijkcentrum ORCA, aan de Germanenlaan 360. De opruimactie begint om 10.00 uur en eindigt rond 12.00 uur.

De maandelijkse zwerfafval opruimacties in Apeldoorn zijn centraal gecoördineerd door stichting Zero Waste Apeldoorn en gefaciliteerd door Heel Apeldoorn Rein.

Samen maken we Apeldoorn en de wereld een stukje mooier!🌱🌍😍

Brummelhof (West)
Tijd: 09.00-11 uur – Verzamelpunt:  Kruising Wissellaan/Wagenstraat

Dit team bestaat ongeveer een anderhalf jaar maar stond meteen verankerd in de wijk als het Brummelhof opruimteam. Opgestart als straat adoptie op initiatief van de (inmiddels) team coördinatoren Ilze en Berti, dit is vast het snelst groeiende team! Binnen een paar maanden van 2 naar 12 reguliere vrijwilligers… And counting! 🙌

Deze vroege vogels verzamelen rond 8.55 naast de parkeerplaats Wissellaan / Wagenstraat en beginnen met de Schoonwandeling in de wijk om 9.00 uur.
Ze maken de buurt schoon in dit gebied: tussen Het Bunkertje, fietsenzaak Giant, Koning Stadhouderlaan ( tot spoortunnel) / Laan van Mensenrechten (deels) en Arnhemseweg (deels)

Rond 11.00 is de opruimactie afgelopen.

Het Brummelhof team heeft (nog) geen vaste locatie om na afloop van de opruimactie samen na te kunnen genieten en bij te praten, maar soms krijgen ze onderweg een lekker kopje koffie of thee van een mede-bewoner. Een mooie blijk van waardering, als dank voor het schoonhouden van de wijk.

En natuurlijk ook tijdens het schoonwandelen worden er gezellige gesprekken uitgevoerd. 🤗

Lijkt het je leuk om een keer mee zwerfafval te gaan opruimen met het Brummelhof ZAPpers team? Je kunt je aanmelden via de aanmeldknop of gewoon door je spontaan aan te melden bij het verzamelpunt: iedere derde zaterdag van de maand, 8.55 uur, naast de parkeerplaats Wissellaan / Wagenstraat.
De maandelijkse zwerfafval opruimacties in Apeldoorn zijn centraal gecoördineerd door stichting Zero Waste Apeldoorn en gefaciliteerd door Heel Apeldoorn Rein.
Samen maken we Apeldoorn en de wereld een stukje mooier! 🌱🌍😍

Brummelhof (Oost)
Tijd: 10.00-12 uur – Verzamelpunt: Ons Honk (Zuid Doet Samen), Sperwerlaan 18

Onder genot van een kopje koffie/thee wordt de opruim-ochtend geopend door coördinator (en buurtassistent) Vincent van Nieuwland. Daarna ga je op pad in de wijk Brummelhof (Zuid-Oost) om tijdens een rustige wandeling zwerfvuil in de buurt op te ruimen. Rond 11.30u, keer je terug naar ons Honk, om de opruim-ochtend gezamenlijk af te sluiten, met nog een kopje koffie/thee aangeboden door Zuid Doet Samen ☕️
Opruimspullen (grijpers, hesjes en afvalzakken), waarmee het zwerfafval op een veilige manier kan worden verzameld, zijn bij het buurthuis aanwezig voor 10 vrijwilligers.

Lijkt het je leuk om eens een keer mee te lopen met dit opruimteam?
Je kunt je aanmelden via de aanmeldknop of gewoon door je spontaan aan te melden bij het verzamelpunt: iedere derde zaterdag van de maand, 9.55 uur bij Buurthuis ‘Ons Honk’, Sperwerlaan 18.

De maandelijkse zwerfafval opruimacties in Apeldoorn zijn centraal gecoördineerd door stichting Zero Waste Apeldoorn en gefaciliteerd door Heel Apeldoorn Rein.

Samen maken we Apeldoorn en de wereld een stukje mooier! 🌱🌍😍

Centrum (Nieuwendijk)
Tijd: 10.00-12 uur – Verzamelpunt: Youngster, Prins Willem-Alexanderlaan 201B

Ook aan de andere kant van de spoorlijn wordt er in het centrum, 1x per maand, een gezamenlijke opruimactie gehouden sinds januari 2019! Perry, is ZAPper van het eerste uur op deze locatie, en tevens ook coördinator.
Na afloop van de opruimactie, is er gelegenheid om samen een kopje koffie/thee te drinken, aangeboden door Youngster; waar de opruimspullen worden gestald, en tevens ook het verzamelpunt voor de maandelijkse opruimactie in het Centrum.
Er wordt meestal opgeruimd in dit gebied: Vanaf Youngster, richting het oude pand van Centraal Beheer, parkeerplaatsen langs het spoor, tot aan het station, dan terug naar Youngster via de Kalverstraat, + het Amaliapark.

Het kleine team is echter nog op zoek naar versterking, extra deelnemers zijn dus van harte welkom!

Lijkt het je leuk om een keer mee zwerfafval te gaan opruimen met het Centrum ZAPpers team? Je kunt je aanmelden via de aanmeldknop of gewoon door je spontaan aan te melden bij het verzamelpunt: iedere derde zaterdag van de maand, 9.55 uur, voor de ingang van Youngster, Prins Willem-Alexanderlaan 201B.

De maandelijkse zwerfafval opruimacties in Apeldoorn zijn centraal gecoördineerd door stichting Zero Waste Apeldoorn en gefaciliteerd door Heel Apeldoorn Rein.

Samen maken we Apeldoorn en de wereld een stukje mooier! 🌱🌍😍

Zuidbroek
Tijd: 10.00-12 uur – Verzamelpunt: Wijkcentrum Het Kristal, Distelvlinderlaan 200

De “Zuidbroek opruim squad” treedt elke derde zaterdag van de maand, van 10.00 tot 12.00 uur op, om zwerfafval op te ruimen vanaf en rondom het verzamelpunt: ontmoetingsplek Het Kristal, op diverse plekken in deze nieuwbouwwijk, tot bovenaan de parkheuvel Vellert, meer bekend als ‘de heuvel met De Poema’.

Dit is niet dezelfde groep als het “zwerfvuilteam van Park Zuidbroek”, een andere opruimgroep, die op andere dagen in het Park Zuidbroek rommel opruimt. 😉

Zoals de naam het al laat vermoeden bestaat de “Zuidbroek opruim squad” uit een vaste kern van vier ZAPpers, maar team coördinator Stefan en zijn 3 afvalmusketiers zijn altijd blij met extra vrijwilligers!

Lijkt het je leuk om een keer mee zwerfafval te gaan opruimen met het Zuidbroek ZAPpers team? Je kunt je aanmelden via de aanmeldknop of gewoon door je spontaan aan te melden bij het verzamelpunt: iedere derde zaterdag van de maand, bij de ingang van ontmoetingsplek Het Kristal, aan de Distelvlinderlaan 200. De opruimactie begint om 10.00 en eindigt rond 12.00 uur.
Voor opruimspullen (hesjes, grijpers, afvalzakhouders en afvalzakken) wordt gezorgd.
De maandelijkse zwerfafval opruimacties in Apeldoorn zijn centraal gecoördineerd door stichting Zero Waste Apeldoorn en gefaciliteerd door Heel Apeldoorn Rein.
Samen maken we Apeldoorn en de wereld een stukje mooier!🌱🌍😍

Zwitsal
Tijd: 10.00-12 uur – Verzamelpunt: Voor de FOENIX kringloopwinkel, Vlijtseweg 136

Iedere derde zaterdag van de maand, van 10.00 tot 12.00 wordt het Zwitsalterrein (grotendeels) en zowel de kanaal kant als de kant van de Vlijtseweg onder handen genomen door het Zwitsal opruimteam.

Het team is meestal 3 à 4 man sterk, maar deze toppers, waaronder teamcoördinator Doris, gaan tot het uiterste om hun opruimgebied elke maand weer spik en span te maken.

Verder denken ze graag samen in oplossingen! Zo wisten ze een maandenlange frustratie (een hotspot bij de Aldi, aan de Vlijtseweg die zorgde voor veel zwerfvuil in de omgeving, met als gevolg dat het afval vaak in het kanaal belandde) in een slimme oplossing om te zetten: het laten aanbrengen van een 1m hoog doek aan de afscheiding van de afvalcontainers om zo zwerfvuil te beperken… Met succes!

Hun motto: “Gezamenlijk maken we ons sterk voor een schone omgeving!” Zo is het ook.

Lijkt het je leuk om een keer mee zwerfafval te gaan opruimen met de toppers van het Zwitsalterrein ZAPpers team? Je kunt je aanmelden via de aanmeldknop of gewoon door je spontaan aan te melden bij het verzamelpunt: iedere derde zaterdag van de maand, 9.55 uur, voor het Foenix winkel (Vlijtseweg – Zwitsal Parkeerterrein).
Voor opruimspullen (hesjes, grijpers en afvalzakken) wordt gezorgd. Ook is het mogelijk om na de opruimactie gezellig met elkaar na te praten met een kopje koffie/thee, aangeboden door Foenix.

De maandelijkse zwerfafval opruimacties in Apeldoorn zijn centraal gecoördineerd door stichting Zero Waste Apeldoorn en gefaciliteerd door Heel Apeldoorn Rein.

Samen maken we Apeldoorn en de wereld een stukje mooier! 🌱🌍😍

Woudhuis/Osseveld
Tijd: 10.00-12 uur – Verzamelpunt: In bepaalde volgorde > Osseveld-West, Osseveld-Oost en Woudhuis.

DenkTank Breed is een bijzonder vrijwilligersinitiatief (van 10 tot 15 betrokken bewoners) dat sinds 2008 activiteiten op maat organiseert in de buurt. Het doel: een bijdrage leveren aan het ‘Wij(k)gevoel’ in de puberende Apeldoornse wijk Osseveld-Woudhuis.

Zo doet DenkTank Breed ook al jaren mee met diverse opruimacties in de wijk en sinds september 2021 heeft het burgerinitiatief zich aangesloten bij de maandelijks opruimacties in samenwerking met stichting Zero Waste Apeldoorn.

Iedere derde zaterdag van de maand, van 10.00 tot 12.00 wordt zwerfafval op in één van de drie wijken geruimd: Osseveld-West (1.), Osseveld-Oost (2.) en Woudhuis (3.). De verzamelpunten zijn dan respectievelijk: 1. bij de speeltuin aan de veenhuizerweg (achter basisschool De Bundel), 2. Kasteelplein (bij de kastanjeboom) en 3. bij Winkelcentrum Het Fort.
Voor opruimspullen (hesjes, grijpers, handschoenen en afvalzakken) wordt gezorgd. Voor de kinderen zijn er zwerfafval bingo kaarten.

Daarnaast zorgt het DenkTank Breed initiatief zelf voor koffie/thee, of fris. In het kader van afvalbeperking (#reduce 😉 ) wordt je gevraagd om je eigen drinkmok/beker mee te nemen.

Jij leest het al, in deze bruisende en kindervriendelijke wijk, is iedereen die houdt van gezelligheid en die zich in wil zetten voor een schonere buurt, van harte welkom om mee te helpen tijdens de maandelijkse opruimdag!

Lijkt het je leuk om een keer mee zwerfafval te gaan opruimen met het Woudhuis/Osseveld ZAPpers team? Je kunt je aanmelden via de aanmeldknop of gewoon door je spontaan aan te melden bij het verzamelpunt: iedere derde zaterdag van de maand, 9.55 uur.

Volg DenkTank Breed op Facebook om de hoogte te blijven in welke deel van de wijk de volgende opruimactie wordt gehouden.

De maandelijkse zwerfafval opruimacties in Apeldoorn zijn centraal gecoördineerd door stichting Zero Waste Apeldoorn en gefaciliteerd door Heel Apeldoorn Rein; in samenwerking met Denk Tank Breed en wijkraad Osseveld-Woudhuis.

Samen maken we Apeldoorn en de wereld een stukje mooier! 🌱🌍😍

Westenenkerpark
Tijd: 9.30-11 uur – Verzamelpunt: Theehuis Westenenkerpark, Zilverweg 32

Je kunt je aanmelden via de aanmeldknop of gewoon door je spontaan aan te melden bij het verzamelpunt: iedere derde zaterdag van de maand, bij het Theehuis Westenenkerpark, aan de Zilverweg 32. De opruimactie begint om 9/30 en eindigt rond 11.00 uur.
Voor opruimspullen (hesjes, grijpers, afvalzakhouders en afvalzakken) wordt gezorgd.

De maandelijkse zwerfafval opruimacties in Apeldoorn zijn centraal gecoördineerd door stichting Zero Waste Apeldoorn en gefaciliteerd door Heel Apeldoorn Rein.
Samen maken we Apeldoorn en de wereld een stukje mooier! 🌱🌍😍