Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Apeldoornse IVN Slootjesdag

16 juni - 14:00 - 17:00

Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen op zondag 16 juni met hun (groot)ouders, vriendjes, en vriendinnetjes ontdekken hoe bijzonder het leven is in schijnbaar doodgewoon vijverwater.

Wil je meedoen aan de Apeldoornse IVN Slootjesdag dan ben je de 16e juni tussen 14.00 en 17.00 uur van harte welkom bij de vijver van Het Woldhuis, Woldhuis 11, Apeldoorn.
Ecologen van het Waterschap Vallei & Veluwe verlenen medewerking. IVN zorgt voor materialen.
Kosten € 2, – per deelnemend kind; (groot)ouders en begeleiders gratis!

Informatie en aanmelden: https://www.ivn.nl/afdeling/apeldoorn/natuuractiviteiten/ivn-slootjesdag-op-zondag-16-juni-2024/

Door kinderen te laten ontdekken wat er leeft in en om het water, willen we kinderen meer inzicht en betrokkenheid geven bij het waterleven.
Dit jaar staat een speciaal beest centraal: 2024 is verkozen tot Jaar van de kokerjuffer. Waterdiertjes.nl heeft de kokerjuffer tot waterdier van 2024 benoemd. Kokerjuffers bouwen prachtige kokertjes als een soort ‘huisjes’. Ze zeggen veel over de waterkwaliteit. Als je kokerjuffers in het water vindt, is de kans namelijk groot dat het water gezond en schoon is

Over IVN
IVN Natuureducatie zet zich als landelijke non-profit organisatie in voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. Dit doen we door de natuur in de harten van mensen te brengen. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. Onze 130 professionals, 25.000 leden en 170 vrijwilligers afdelingen organiseren natuuractiviteiten, cursussen en campagnes. Daarbij focussen we op vier kernthema’s: Kind & natuur, Natuur in de buurt, Natuur & recreatie en Natuur & gezondheid. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!

Gegevens

Datum:
16 juni
Tijd:
14:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
,

Organisator

IVN Apeldoorn
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Het Woldhuis
Woldhuis 11
Apeldoorn, 7325 WN Nederland
+ Google Maps

Gegevens

Datum:
16 juni
Tijd:
14:00 - 17:00
Evenement Categorieën:
,

Organisator

IVN Apeldoorn
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Het Woldhuis
Woldhuis 11
Apeldoorn, 7325 WN Nederland
+ Google Maps