Handige apps

Apps
Er bestaan verschillende handige apps om je gelopen route tijdens je zwerfafval opruim ronde te registreren. Er zijn apps specifiek gericht op ploggen zoals WePlog en apps die je bij plandelen/schoonwandelen en bij ploggen kunt gebruiken zoals de Helemaal Groen app.

Stridy is een soort combinatie van Litterati en WePlog/Helemaal Groen apps

Je kunt verschillende apps combineren zoals Helemaal Groen + Litterati.

Je kunt ook een account aanmaken op het ZwerfafvalKompas van GoClean en o.a. hierop uw looproute registreren.

Later zal het mogelijk zijn om uw ZwerfafvalKompas account te koppelen aan verschillende apps. Heel handig om al uw data samen bij elkaar te brengen in één platform.

Helemaal Groen

De Helemaal Groen app wordt sinds eind 2020 vaker gebruikt in Apeldoorn, dit is een handige app, vooral voor de Straat adoptie. Zo kun je aan andere opruimers laten zien waar (en wanneer) je hebt lopen opruimen en ook van andere opruimers zien waar zij zwerfvuil zijn wezen opruimen. Zo kun je mooi de krachten bundelen om samen aan een Helemaal Groen en zwerfafval vrij Apeldoorn te werken!

Rubbiz

De zwerfafval app Rubbiz beloont jou voor het rapen van zwerfafval: zij maken namelijk geld over naar een (door jou gekozen) goed doel! Net als met de app Litterati kun je in deze app ook zwerfafval fotograferen en de foto een tag geven. Ook zit er een competitie element in de app: hoe meer je schoonmaakt, hoe hoger je Rubbiz status.

Plastic Avengers

Plastic avengers is gratis, super gemakkelijk en geen accounts. Klik & klaar… Verschil maken was nog nooit zo gemakkelijk! Deze app is gebouwd op gebruiksgemak en gebouwd om de energie die jij erin steekt direct te vertalen naar actie aan de kant van de app ontwerper (Plastic Soup Surfer). Met jouw data doen ze echt wat! Ze stappen ermee op bedrijven af, omdat zij echt wat willen veranderen!

De apps gids van Nederland Schoon

Wil je ook aan de slag met Litterati of heb je interesse om meer te weten over zwerfafval apps zoals Helemaal Groen, Rubbiz, etc. maar weet je de weg niet meer te vinden in de zwerfafval-app jungle?

In deze handige gids van Nederland Schoon vind je een overzicht van verschillende apps waarmee vrijwilligers zwerfafval kunnen registreren of aangeven waar zij zwerfafval opruimen. De inzet van apps wordt steeds populairder omdat je met de gegevens inzicht kunt krijgen in het aantal stuks zwerfafval dat wordt opgeruimd, welke soorten of merken zwerfafval veel worden gevonden en op welke plekken wordt opgeruimd. Een aanrader!

Litterati

Gebruik de Litterati app om bij te houden wat allemaal opruimt. De Litterati app is te downloaden in de appstore.
Wist je dat Antaflu door de Litterati-app haar plastic verpakkingen heeft veranderd in papier?

Alle afval items met een herkenbaar/leesbaar merk die je opraapt kunt je registreren met de Litterati app zodat producenten aangesproken kunnen worden op hun verantwoordelijkheid.

Met behulp van de Litterati-app kun je afval items op uw traject met een merk ‘taggen’ met de naam van het merk. Met de Litterati-app kun je precies vastleggen waar welk afval is aangetroffen, van welk materiaal het is gemaakt en wie de producent is.

Voordat je de app kunt gebruiken, moet je het volgende doen:
-Download de Litterati-app in de Apple Store of op Google Play en meld je aan.
-Ga naar ‘Challenges’ en voeg uzelf toe aan de groep ‘Heel Apeldoorn Schoon’ met de code 131020
-Vervolgens kun je aan de slag! Zo werkt het:
Maak een foto met de Litterati-app van het merkgerelateerde afvalitem,
Tag het afvalitem (het soort verpakking, het materiaal en het merk),
En ruim het afval op (natuurlijk)!

Tips voor het gebruik van de app:
Het is ook mogelijk om in de app eerst alleen foto’s van de items te maken. Vervolgens kun je dan thuis via uw ‘Gallery’ in de Litterati-app op je gemak al het afval taggen wat op de foto’s staat. De foto in de app is automatisch gekoppeld aan de locatie waar jij de foto heeft genomen.
Jij hebt geen internet nodig tijdens het maken van de foto’s. Wanneer jij thuiskomt, kun je via de ‘Gallery’ de foto’s via WiFi uploaden. Dit gebeurt automatisch als je via ‘instellingen’ kiest voor ‘Alleen uploaden bij WiFi-verbinding’.